Aanbeveling

Je gebruikt een zeer verouderde versie van Internet Explorer, die een hoop veiligheidsproblemen heeft en hedendaagse webstandaarden slecht ondersteunt. Voor een betere, snellere en veiligere ervaring op het gehele internet en om beter op de toekomst voorbereid te zijn, adviseren we je om Internet Explorer gratis te upgraden. Werk je bij een bedrijf waarbij je dit zelf niet kunt doen? Vraag dan je systeembeheerder(s) om deze essentiële update.

Je kunt er ook voor kiezen om een andere browser te gaan gebruiken: Firefox, Opera, Safari of Chrome zijn allemaal gratis en vele malen veiliger en sneller dan Internet Explorer.

concept-denken.nl

concept denken voor de Mediatechnoloog in vijf stappen

Coffee Media
Visual
photo credit: Florin Gorgan via photopin cc
Visual
photo credit: Matthew Stewart | Photographer via photopin cc
Visual
photo credit: kalidoskopika via photopin cc
Visual
photo credit: andywon via photopin cc
Visual
photo credit: juhansonin via photopin cc
Visual
photo credit: Pink Sherbet Photography via photopin cc
Visual
photo credit: zeze57 via photopin cc

Smaak

Belangrijk voor een conceptdenker is smaak. Smaak heeft iedereen persoonlijk en is niet door derden aan te leren. Door ervaring kun je wel te weten komen wat over het algemeen als 'mooi' wordt ervaren. Elke ontwerper ontwikkelt daarnaast een eigen smaakgevoel. Dit zal, als het goed is, moeten passen in het tijdsbeeld. Het smaakgevoel zal daarom steeds bezig zijn met ontwikkeling. Dit ontwikkelen komt door veel te kijken naar TV, film, theater, exposities, op internet, in tijdschriften, op straat naar mensen etc. Iedere ontwerper heeft zijn eigen smaak. Omdat het product van de ontwerper moet kunnen worden verkocht, zal het in de tijd moeten passen. Wanneer het geen relatie legt met de tijdgeest, zal het product niet aanslaan. De ontwerper zal dus zijn eigen smaak moeten toetsen aan de tijdgeest. Gekoppeld aan een commerciële opdracht moet de ontwerper zijn eigen smaak vaak afstemmen op die van de opdrachtgever.